Sýrárna Most
/Most,Teplice,Louny,Litvínov,Žatec/
-
Sýrárna Most
-
-
Provozní doba:
Pondělí až Pátek 10:00 – 18:00 hodin
Sobota 9:00 – 12:00
-
Nabídka sýrů z Holandska, Francie, Itálie, Slovenska.
Sýry kravské, kozí, ovčí.
Vína zahraniční i česká
Delikatesy a dobroty, dárkové koše a balíčky
dle vašeho přání.
-
Pro nikoho není překvapením, že Holandsko je zemí netušených sýrových možností a i my v Mostě máme své malé holandské nebe.
Jeden z naprostých skvostů, který vás dostane do nebeských výšin je sýr Old Rotterdam, který si po prvním ochutnání zamilujete.
Old Rotterdam ztělesňuje srdce i duši Nizozemí a mistři sýrařského řemesla ho vyrábějí od 15. století beze změny výrobního postupu.
Mléčné krystalky (vysrážená sůl s kaseinem), které dělají tento sýr nezapomenutelným, se vytváří díky procesu zrání, který trvá minimálně 50 týdnů.
Chuť je krémově jemná a zároveň pikantní s ořechovým nádechem. Prvním soustem si tento sýr získá vaši přízeň. Setkat se můžete i s variantou Old Rotterdam limitovaná edice, která zraje déle než tři roky. O tom už vám poví ty nejpovolanější, mostecké sýrařky.
K tomuto tradičnímu sýru patří nebezpečně dobrá holandská omáčka Mosterd Dille Saus. Tato netradiční a osvědčená kombinace sladkého medu a hořčičných semínek se sýrem Old Rotterdam získala ocenění TOP DELIKATESA na pražském veletrhu Víno&Delikatesy v roce 2014.
Tento dip se hodí k uzenému masu, ke steakům nebo klobásám a uspokojí nejednoho gurmána. Dámy tuto "medovou hořčici" využijí třeba jako skvělou zálivku na zeleninové saláty. Stačí trošku olivového oleje, lžičku této dobroty a kapku citrónu.
-
-
-
Někdo si nechá jen tak nařezat. Jiný ale pořádá akci a chce více. Co třeba takovou nádhernou sýrovou mísu? Ta se hodí při každé příležitosti!
-
Sýrařky z Mostu si daly práci a připravily tuto mísu. A nakrájely do ní kozí sýr extra uleželý, Goudu, Goudu s červeným a zeleným pestem, Africké bylinky, Prima Donnu a Goudu s chilli. Prostě sýry, které zákazníkovi chutnají nejvíce.
Přejete si na svou akci něco podobného? Obraťte se na naše sýraře v kterékoliv prodejně. Rádi vám nařežou dle vašich představ!
-
-
Pokud právě nebudete mít chuť na sýr, ochutnejte naši jinou delikatesu – tradiční klobásy z Maďarska, z rodinné firmy Konkoly. Zvou na ně mostecké sýrařky, ale najdete je i v našich dalších obchůdcích.
-
Čím to, že jsou naše maďarské klobásy tak dobré? Obsahují totiž jen a jen kvalitní výběrové vepřové maso, slaninu, klasickou sůl, česnek, sladkou či pálivou papriku. Toto vše, spolu s tradičním studeným uzením na dubovém dřevě, dává klobáskám neodolatelnou a nenapodobitelnou chuť. V rodinné firmě Konkoly se po několik generací předávají neocenitelné zkušenosti, které se pojí s moderní technologií, ale zachovává tradiční chuťový zážitek. Úcta k tradicím nedovoluje použít jakýkoliv chemický přídavek. Své receptury uzenáři střeží. Podlehněte a okuste! Budete v sedmém nebi!
Ochutnat můžete dva typy - se sladkou nebo pálivou paprikou. Hodí se k červenému vínu nebo i pivu. Vynikající jsou jen tak nakrájené na kolečka, s naší vynikající medovou hořčicí, na klasické jednohubky nebo třeba do zelňačky.
-
-